Sopron nem a pártoké, hanem az embereké

8 Sze

Sopron nem a pártoké, hanem az embereké

Az elmúlt években Sopron elveszítette szuverén irányítási módját. Az elvek, értékek nem mindig egyeztek az ott élők, valamint a város érdekeivel. Emiatt sajnos az önkormányzatoknak nincs önálló akaratuk, de lassan már vagyonuk sem lesz. Mit tudunk MI tenni?
Először is felejtsük el, hogy ki melyik politikai ideológiához tartozik. Függetlennek kell maradnunk, miközben szem előtt tartjuk céljainkat és feladatainkat. Ez csak akkor fog működni, ha figyelünk egymásra és együtt gondolkodunk. A különféle politikai arculatokat pedig a „több szem, többet lát” elv mentén fordíthatjuk előnyünkre.
Ha a várost fejleszteni akarjuk, az alapvető kérdésekben egyetértésre lesz szükség, ha sokfelé húzunk, akkor egy helyben maradunk és joggal fognak a pártok egymásra mutogatni. A nagykoalíció viszont mintát adhatna az ország több városának is arra, hogy miként lehet oldani a feszültségeket úgy, hogy közben mindenki azon értékeket hozza magával, amiket saját maga és pártja képvisel.
A változtatás a mi kezünkben van. Figyeljünk egymásra és hallgassuk meg a másikat! Ne ellenségek legyünk, hanem szövetségesek!