Mégis 2×2 sávos lesz az M85-ös – Vajon Soprontól Csornáig?

8 dec

Kedves Barátaim!

A Magyar Közlöny Magyarország hivatalos lapja, ahol a kormány által megtárgyalt és a kormányfő által Dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr által aláírt jogszabályokat közöl. De kérdem én, ha egyszer már a közlönyben hivatalos aláírt döntés jelent meg november 26-án az út sorsáról, akkor vajon hihetünk-e december 5-én Tasó László NFM Közlekedéspolitikáért Felelős államtitkár úr megjelent nyilatkozatának?

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban ugyanis Tasó László államtitkár reagált december 5-én a múlt heti közfelháborodásra, csütörtökön újabb közleményt adott ki, mely szerint az M85-ös gyorsforgalmi út Országhatár–Sopron–Pereszteg, illetve Csorna–Pereszteg közötti szakaszát mégiscsak 2×2 sávos útként kezdik meg építeni. Ennek megfelelően az M85-ös Csorna elkerülőtől nyugatra eső szakaszai még ebben a ciklusban nem 2×1, hanem rögtön 2×2 sávban valósulnak meg, 2018-as átadással, a korábbi ígéretek szerint.

Vajon ezzel a szóbeli ígérettel akarják megnyugtatni megyénk és városunk felháborodott lakosait? Ki ad nekünk biztosítékot arról, hogy az út valóban meg is fog épülni? Nem sajtóközleményeket szeretnénk, hanem egy helyreigazítást a Magyar Közlönyben a Kormánytól és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól közösen; Orbán Viktor aláírásával. Továbbá Lázár János Kancelláriaminisztertől és Fodor Tamás Polgármester Úrtól a választási kampányban tett ígéretük betartása miatt jogilag és gazdaságilag alapozzák meg az M85-ös út 2×2 sávban történő megépítését.

Elég volt az üres ígérgetésekből, a hazudozásokból, és az emberek félrevezetéséből!

 

http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/megis_2x2_savos_lesz_az_m85-os_-_vajon_soprontol_csornaig/2409196/