1 okt

Dante gondolatai jutnak eszembe, miszerint: ”Az emberélet útjának felén egy nagy sötétlő erdőbe jutottam, mivel az igaz utat nem lelém.”
Miről is van szó? A költő egy sötét erdőben eltéved, és amikor igyekezne feljutni a napos magaslatra, különféle vadállatok támadják meg. A gyönyör és az irigység párduca, a gőg és az erőszak dühös oroszlánja, valamint a féktelen kapzsiság mindig éhes nőstényfarkasa veszi körbe őt. Ekkor feltűnik Vergilius, aki az értelem és az erkölcsi tisztaság hőse, és megpróbál bátorságot önteni Dantéba. A jó hír, hogy van olyan út, amely kivezet az erdőből, sajnos azonban ez a poklon keresztül vezet. Barátaim! Én ebben hiszek, és bennetek! Közeleg a választások ideje. Úgy gondolom, cselekednünk kell, ha a sötétlő erdőből ki akarunk jutni,. Hagyjuk, hogy ki mi tett régen, vagy mit mondott. A legfontosabb, hogy nézzük, mit tegyünk azért, hogy jobb legyen SOPRONNAK és jobb legyen NEKÜNK!
Ehhez viszont félre kell tennünk minden előítéletet és felül kell emelkednünk kudarcunkon. Új esélyt kaphatunk a győzelemre. Esélyt ahhoz, hogy Sopron továbbra is a hűség városa maradjon. Esélyt arra, hogy élhetőbb és biztonságosabb legyen az ott élők számára. Esélyt kapjunk arra, hogy példát mutassunk az országnak, a környező városoknak, falvaknak, hogy ma, a 21. században együtt lehet működni, együtt lehet gondolkodni! Létezik civil összefogás!

Barátaim!
Van még idő, nem sok, de van! Szavazzatok arra, akit a szívetek súg, az eszetek mond! Gondoljátok meg mi az, ami nektek megfelelő. Képzeljétek el, milyen Sopronban akartok élni. Gondoljatok a jövőtökre!
Amennyiben engem tiszteltek meg szavazatotokkal, ígérem nektek, hogy értetek fogok cselekedni! Azért, hogy megköszönjem nektek a bizalmatokat, a hiteteket!
Legyünk együtt MI a változás!