14 Sze

Környezeted hat Rád. Megpróbál alakítani, befolyásolni.
Akár kimondott szavakkal, akár egy mozdulattal, vagy egy-egy némasággal is befolyásolja létezésedet. E befolyásolás legtöbbször tudattalanul, kontrollálatlanul történik. A düh, az indulat, a hirtelen harag arra késztetheti az embereket, hogy másban keressék saját tehetetlenségük, kudarcuk eredetét, okát, mikéntjét. A bántás sokszor nem is arra irányul, akinek szánják. Csak éppen Te vagy ott, Te vagy kéznél, Te vállalod az arcodat.
Ez a másra hatni AKARÁS, legtöbbször abból fakad, hogy a környezeted megváltoztasson Téged. Befolyásolni akar. Valamilyen okból. Sokan, sok oldalról akarnak befolyásolni. Neked azonban középen kell maradnod. Középen maradva kell változnod. Az Út elég széles. Vannak rajta buktatók, akadályok. De MINDENFELÉ vannak olyan értékek, kapaszkodók, melyek segítenek abban, hogy előrébb juss az utadon. S ne ess a szakadékba, egyik oldalon sem. Befolyásolás-mentesen menni előre, befolyásolás-mentesen változni, nem egyszerű.
Nem kell akarnod, akkor is változol. Hinned kell Magadban, Másokban, az Úton előrehaladva. Te ne mást akarj megváltoztatni, Magadon kezd ezt a folyamatot, s a többi jön magától…